Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Manager
Ontwikkeling
36 uur
per week

BETEKENISVOL
IN DE IJMOND!

Altijd al willen werken binnen een organisatie waar je als Manager Ontwikkeling échte impact kan maken? Dan heeft IJmond Werkt! de koffie voor je klaar staan.

Functieomschrijving

In het prachtige organisatieproces rondom inwoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt, ben jij als Manager Ontwikkeling verantwoordelijk voor het vertalen van de gemeentelijke opgave naar haalbare bedrijfsprocessen. Je bent intern een sterk betrokken people manager. Je bent verantwoordelijk voor processen zoals beleidsontwikkeling en adviseert samen met het MT de directeur. Andersom vertaal je stuurinformatie vanuit het MT naar jouw team. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheren van externe relaties en benut je jouw netwerk actief om deze portefeuille uit te breiden.

In deze functie heb je een zeer sociale rol met een sterke focus op gemeentebeleid. Je stuurt een bijzonder enthousiast team aan. Zij houden zich voornamelijk bezig met inwoners die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij nemen de inwoners mee in het onderzoeken, begeleiden en trainen van hun mogelijkheden. Dit is voor jou niets nieuws en het geeft je energie. De 28 professionals waar je direct leiding aan geeft houden zich bezig met intakes en begeleiding, trainingen, leerwerktrajecten, ontwikkelcoaching en arbeidsdiagnoses. Dit alles met als doel de participatiemogelijkheden te vergroten.

Je bent budgetverantwoordelijk binnen de afgesproken kaders en zorgt dan ook voor de bewaking van de hiervoor bestemde middelen. Je zorgt voor structuur en stevige kaders als basis zodat er veel veilige vrijheid wordt ervaren. Samen met het team stel je een jaarplan op en draag je zorg voor de uitvoering, voortgang en kwaliteit hiervan. Je houdt bila’s en je kent ‘jouw’ mensen echt. Je faciliteert de voorwaarden waardoor iedereen zijn rol krachtig en met plezier kan uitoefenen. Je hebt een scherp oog voor trends en ontwikkelingen die je weet te vertalen naar concrete adviezen.

Je initieert en ontwikkelt meerjarenbeleid en spiegelt dit aan het meerjarenbeleid van IJmond Werkt!, waarna je zorg draagt voor de uitvoering hiervan. Je bewaakt de uitvoering van de door de organisatie vastgestelde regels en zorgt in goed overleg voor een optimale samenwerking met het bedrijfsonderdeel Werk. Je zult veel interdisciplinair te werk gaan en hebt een duidelijke visie die je uitdraagt en voorleeft.

De werving wordt begeleid door externe partner ISA GROUP middels Recruitment & Sourcing Advice. Acquisitie naar aanleiding van de vacature of rechtstreeks solliciteren wordt door IJmond Werkt! niet op prijs gesteld.

Functie-eisen

Naast het omschreven functieprofiel is het erg belangrijk dat je goed inzicht hebt in je medemens. Je bent een professional met ruime inhoudelijke ervaring in een relevante branche en je hebt een vakinhoudelijke opleiding op HBO/WO niveau. Bestuurlijke ervaring is mooi meegenomen, net als ervaring met het coachen en aansturen van professionals. Je stimuleert eigenaarschap in je team.

Je bent financieel bedreven en weet hoe je binnen budgettaire kaders opereert. Rapportages en begrotingen zijn voor jou bekend terrein. Innovatief beleid ontwikkelen en uitvoeren, vooral binnen het gemeentelijk domein, doe je met plezier. Je houdt de voortgang scherp in de gaten en volgt trends rondom arbeidsparticipatie en de participatiewet. Je werkt samen met gemeentes en schakelt moeiteloos op verschillende niveaus. Je vindt het zeer prettig om in een multiculturele en getalenteerde organisatie te werken.

Je hebt een groot netwerk van professionals en weet dit actief uit te breiden. Als relatiebeheerder namens IJmond Werkt! kom je goed tot je recht. Kortom, je bent resultaatgericht, ambitieus en altijd op zoek naar kansen om je verder te ontwikkelen en je medemens te helpen.

Bedrijfsprofiel

IJmond Werkt! is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken als het gaat om het vinden en houden van werk. Het doel is mensen zoveel mogelijk zelfredzaam te maken door ze actief mee te laten doen in de maatschappij door middel van werk.

Inwoners met verschillende achtergronden worden door de drie samenwerkende IJmondgemeenten; Beverwijk, Heemskerk, Velsen doorverwezen naar IJmond Werkt!. Denk aan mensen met een arbeidsbeperking, mensen die al langere tijd niet deelnemen aan het arbeidsproces, statushouders, schoolverlaters, enz. Ook biedt IJmond Werkt! werk en ontwikkelingsmogelijkheden aan mensen met een indicatie voor de sociale werkvoorziening of beschut werk.

Samen wordt er alles aan gedaan om mensen die plek te laten vinden, vanuit eigen motivatie, kracht en mogelijkheden. Bij IJmond Werkt! wordt op basis van oprechte aandacht, samenwerking, ondernemerschap, positiviteit en vertrouwen gewerkt.

Arbeidsvoorwaarden

IJmond Werkt! biedt een goede en open werksfeer. Het salaris is ingeschaald vanaf schaal 12 volgens de cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (SGO). Inschaling door IJmond Werkt! o.b.v. relevantie kennis en ervaring.

Je werkt graag 36 uur per week (32 uur is eventueel bespreekbaar) waarbij een dag thuiswerken per week tot de mogelijkheden behoort. Naast het pensioen is er een Individueel Keuzebudget beschikbaar dat je kunt laten uitbetalen of in kunt zetten voor extra vakantiedagen of een opleiding.

Contactgegevens

Enthousiast geworden over de vacature Manager Ontwikkeling? Reageer dan direct via de vacature op de website van ISA GROUP of bel, app of mail gelijk even met Aukje Westerbeek (Managing Consultant bij ISA GROUP) via 06-22659871 – aukje@isagroup.nl of met Marianne Plugge (Senior Recruiter bij ISA GROUP) via 06-44573718 – marianne@isagroup.nl.